2010. május 10., hétfő

Travian csoda 1

Általános tudnivalók a csodaépítésről 1.

A végjáték:

A játékot az a klán nyeri meg, amelyik legelőször felépíti a Világcsodát a 100. szintre. Ez a szerver lényege.

A Világcsoda csak natar faluban építhető, tehát foglalni kell a nataroktól. Egy szerveren összesen 13 natar falu van, plusz a natar főfalu, amely nem foglalható.

A csodaépítéshez azonban nem elég a nataroktól elfoglalt falu, azokat építeni és védeni kell. Ehhez fontos a szövetség és klántagok együttműködése, összefogása. A világcsoda építéséhez építési tervek is kellenek. Egy csodához kettő terv szükséges.

Amit a tervekről tudni érdemes:

A tervek később jelennek meg a játékban, mint a natar faluk. Ha megérkeznek, a rendszer erről minden játékosnak kiküld egy üzenetet. A tervek bizonyos oázisokban találhatóak csak meg...

Ezek az oázisok tele vannak natar védőkkel, és van bennük kincstár is. A tervet úgy lehet belőlük elhozni, hogy a natar védelmet leverjük, és a kincstárat leromboljuk egy sikeres támadással. A tervet csak hős hozhatja el, és csak akkor, ha a faluban, ahonnan indult, van egy 10. szintre épített üres kincseskamra...

Ahhoz, hogy az építés megkezdődhessen, a tervnek annál a játékosnál kell lennie, akinél a foglalt natar falu van. Saját tervvel a csoda 50. szintig építhető fel. 50. szint felett a csoda csak akkor építhető tovább, ha a csodafalu tulajdonosának klánjában, de egy másik játékosnál van még egy terv. Ahogyan a csodafalvakból, ugyanúgy a tervekből is 13 van egy szerveren.

Ha megvan a terv, és folyik az építés, még mindig nem megy minden olyan egyszerűen. A csodát folyamatosan ostromolják az ellenséges klánok, és a natar is támadja a csodaépítőket. A csoda 95. szintjének eléréséig minden 5. szintnél, a 95. szint után pedig minden szinten, egyre erősebb natar támadások érik a csodát.

A legjobban kiépített csoda kapja a legerősebb natar támadást, a legkevésbé kiépített a leggyengébbet szintről szintre egyre erősebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése