2010. május 15., szombat

Travian csoda 2

Általános tudnivalók a csodaépítésről 2.

Védők


A csoda fenntartásának és építésének két nagyon fontos feltétele van: az egyik, hogy elegendő védelemmel tudjuk ellátni a csodánkat, így az ellenfél, vagy a natar nem tudja számottevő rombolással lassítani az építést... a másik pedig, hogy el tudjuk látni ezt az "elegendő védelmet" BÚZÁVAL. Mint tudjuk, védőből sosem elég... Viszont ha nincs búza, akkor nemcsak a seregek vesznek éhen, hanem az építés is beragad, hiába van minden másból tele a raktár. (A csodában nem lehet használni az NPC-t sem.) Fontos az is, hogy a búzát ne meggondolatlanul küldjük a csodába ugyanis a magtárak is megtelhetnek és akkor fölöslegesen fáradoztunk. A kereskedők érkezését úgy kell ütemezni, hogy szinten tartsuk a búzát. Lényeg, hogy az éjjeli és a hajnali időpontokban se haljanak éhen a védők. Erre az időzítésre már vannak olyan programok, diagramok amelyek előre jelzik, hogy mennyi búza érkezik a világcsodába.

Tudnivalók a védelemről:

[forrás a DSI csoda blog, de ennél jobban mi sem tudnánk összefoglalni]

"Milyen egységet küldjek a csodába?
Bármilyen furcsa, sajnos sokan nem tudják, hogy milyen egységeket küldjenek a csodába, vagy olykor készakarva küldik be a sok búzát fogyasztó, és keveset védő egységeket.
Hogy mindenki lássa, kiket érdemes a csodába védőnek küldeni, egy rövid összefoglalást készítettünk...

FONTOS: minden védő játékos fejlessze ki a 20-as páncélzatot és ha van ideje akkor a gyakorlóteret!


Római egységek:
A római egységek közül a védelemben a két legfontosabb típus, akiket várunk: a légiós, és a testőr.

Akiket tehát NE küldjetek: birodalmi, Equites impratoris, Equites caesaris, tűzkatapult, faltörő kos.

Germán egységek:
A germán egységek legfontosabb védője a lándzsás. A lovasok ellen a legfontosabb védő, ezért ha germán vagy, fejleszd ki a huszas páncélzatot, és küldd be a csodába. Mivel germán játékosból mindössze fele annyi van, mint rómaiból, ezért nekik még szorgalmasabban kell gyártani a védőket.
A másik fontos germán egység a felderítő. Mivel csak egy búzát eszik, ezért a legjobb, hogy ha a csodát a kémlelés ellen vele védjük be.


A germánok rendelkeznek lovas védővel, ez a paladin. Őt már annyira nem szeretjük a csodában, mert kettőt eszik, ennek ellenére gyalogos ellen jól véd, és más germán egységre az istállóból voltaképpen nincs szükségünk.

Ne küldjétek a csodába: teuton lovagot, buzogányost (az egyik legelemibb hiba buzogányost védeni küldeni), csatabárdost, faltörő kost, katapultot. Ezeket az egységeket hívd vissza, ha netalán beküldted őket.

Gall egységek:
A gall egységek alap védője a phalanx. A gallok egyik feladata, hogy a testőrökhöz hasonló mennyiségű phalanx legyen a csodában.
A másik fontos egység a druida lovas. Sokan nem szeretik, pedig búzafogyasztásra kiszámolva a második legjobb gyalogos elleni védő, ezért őket is szívesen látjuk a csodában védekezni.
Kérdéses egyég a haeduan. Sokan beküldik védekezni, mert megbabonázza őket a 165 egységnyi védekezés, ám az búzafogyasztásban 55-ötjelent, ami alig jobb, mint a római légiós. Őket az építés közepe felé szeretnénk behívni, amikor már jópár szinten túl vagyunk.

A többi gall egységre nincs szükség, tehát ne küldd be: a kardost, villámot, falrombolót, harci katapultot."

[forrás a DSI csoda blog, de ennél jobban mi sem tudnánk összefoglalni]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése