2010. április 24., szombat

Travian jelszó tipp 1

A nehezen megfejthető jelszó ismérvei

Az a nehezen megfejthető jelszó, amely a támadó szemében véletlenszerű karaktersornak tűnik. A következő feltételek segíthetnek a jelszó létrehozásában:

Legyen minél hosszabb. Minden egyes karakterrel sokszorosan növeli a jelszava által nyújtott biztonságot. A jelszavak legalább 8 karakter hosszúak legyenek, ideális esetben 14 vagy annál többkarakterből álló jelszavakat kell megadni.

Számos rendszer a szóköz használatát is támogatja a jelszavakban, így több szóból álló mondatot („jelmondatot”) is alkothat. A jelmondatot többnyire könnyebb megjegyezni, mint az egyszerű jelszót, ugyanakkor hosszabb is, így nehezebb eltalálni.

Vegyesen tartalmazzon betűket, számokat és szimbólumokat. Minél többféle karaktert használ jelszavában, annál nehezebb azt megfejteni. További fontos tudnivalók:

Minél kevesebb karaktertípust tartalmaz a jelszó, annál hosszabbnak kell lennie. A csak véletlenszerű betűkből és számokból álló, 15 karakteres jelszót mintegy 33000-szer nehezebb megfejteni, mint a billentyűzet összes karakteréből válogatva létrehozott 8 karakteres jelszót. Ha a jelszó nem tartalmazhat szimbólumot, azonos szintű védelemhez lényegesen hosszabb jelszót kell létrehoznia. Az ideális jelszó hosszú, ugyanakkor változatos karakterekből is áll.

A teljes billentyűzetet használja, ne csupán a leggyakoribb karaktereket. A „Shift” billentyű és egy szám egyidejű lenyomásával megadott szimbólumok gyakorta szerepelnek jelszavakban. A jelszó sokkal nehezebben megfejthető, ha a billentyűzeten elérhető összes szimbólum segítségével hozza létre, ideértve azokat a központozási jeleket, amelyek nem a billentyűzet felső sorában találhatók, illetve az ön által beszélt nyelvek egyedi karaktereit.

Könnyen megjegyezhető, de mások számára nehezen kitalálható szavakat és kifejezéseket használjon. Jelszavait és jelmondatait a legkönnyebben úgy jegyezheti meg, ha felírja azokat. A közhiedelemmel ellentétben nem baj, ha az ember felírja a jelszavait, csak a biztonság és hatékonyság érdekében megfelelő védelmet kell nyújtani azoknak.

Általában véve a papírfecnire firkantott jelszavakat sokkal nehezebb megszerezni az interneten, mint a jelszókezelő programok és weboldalak vagy egyéb szoftveres tárolóeszközök segítségével tárolt társaikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése