2010. április 26., hétfő

Travian jelszó tipp 2

Nehezen megfejthető, de könnyen megjegyezhető jelszó létrehozása 6 lépésben

A következő lépések segítségével nehezen megfejthető jelszót hozhat létre:

1.

Válasszon egy mondatot, amelyre könnyen vissza tud emlékezni. Ez szolgál alapul nehezen megfejthető jelszavához vagy jelmondatához. Könnyen megjegyezhető mondatot válasszon, például: „Aladár fiam három és fél éves múlt”.

2.

Ellenőrizze, hogy a számítógép vagy az on-line rendszer támogatja-e a jelmondat közvetlen bevitelét. Ha használhat jelmondatot (azaz szóközöket a karakterek között), tegye azt.

3.

Ha a számítógép vagy az on-line rendszer nem támogatja a jelmondatokat, alakítsa át jelszóvá. A fenti mondat szavainak kezdőbetűiből állítson össze egy új, értelmetlen szót. A fenti példamondat alapján az eredmény az „afhéfém” szó lesz.

4.

Nagy-és kisbetűk, illetve számok vegyes használatával nehezítse a jelszót. Betűcserék és rossz helyesírás használatával még jobb eredményt érhet el. Tegyük fel, hogy a fent példában elírja az Aladár nevet, vagy a „három” szót felcseréli a 3-as számmal. Számos megoldás létezik, de minél hosszabb a mondat, annál összetettebb lesz a jelszó. A jelmondat így alakulhat át: „AlaBár fiJam 3 és fél Éwes múLt." Ha a számítógép vagy az on-line rendszer nem támogatja a jelmondatokat, hasonló módszerrel alakítsa át a fenti rövid jelszót, például így: „Af3éfÉm”.

5.

Végül cseréljen ki egyes betűket különleges karakterekkel. Használhat betűkre emlékeztető szimbólumokat, összevonhat szavakat (a szóközök törlésével), és egyéb módszerekkel is nehezítheti a jelszót. Ezekkel a trükkökkel a következő jelmondat vagy (a kezdőbetűk felhasználásával) jelszó hozható létre: „AlaBár łiJam 3é$ fél Éwes múLt”. illetve „Ał3fÉm”.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése