2010. január 16., szombat

FALU FEJLESZTÉS TIPP 1.1

FALVAK FEJLESZTÉSE:


Néhány alapvető szabály a termelés húzására:

A termelőket együtt érdemes fejleszteni. Nem érdemes 1et kiragadni és azt felhúzni 10esre. 8as szintig együtt húzni mindent, majd az első 9esre rá a 10es szintet és és a feldolgozókat.



A faluk fejlesztése során az elsődleges szempont a célszerűség, és nem a népesség.

Jobb esetben már a játék elején mindenki el tudja dönteni (ha még nem tette, itt az ideje), hogy védekező ill. támadó felfogású játékos -e!



Főbb szempontok:

Az első falu ugyebár az un. főfalum, amit a játék elején építünk minden feladat ellátására.
Itt támadókat képzünk a farmolások miatt, és védekező egységeket a "visszavágók" miatt.
A kezdőfalu szerepe itt a kiköltözöttek és az egy helyben maradottak között jelentősen eltér.
Akik a kezdési helyük közelben maradtak, azoknak célszerű választani hogy támadó vagy védőfalut akarnak, de ezt a falut meg lehet tartani un. csillagszóró falunak.

Mit is takar ez?



A védőket a játék azon szakaszában, mikor már biztos helyünk van (pl.: TOP klánban), és valószínű nem támadnak, már leöletjük, majd támadókat képzünk. kb. 500 gyalogos, 50 faltörő, 150-200 katapult, 20-as gyülekező tér mellet (dupla lövés katákra). Ez a sereg állomány, később, jó lesz egy háborúban a sok fake támadás között "éles" katázásokra. Ez az ellent váratlanul és fájón érinti majd.



Annak, aki a kezdőfalujától távol alakította ki a bázisát, vagyis kiköltözött, a belső faluját ajánlott védelemre berendezni (20as fal, min. 2 magtár,) , valamint kereskedelmi központ kiépítésével támogatni a külső falut. A belső faluban senki ne tartson csak önmagában 1-200 támadót. Az ellenség számára csak tökéletes hős edző falut tart fenn így. Annak hogy a belső falvaitokban csak védők vannak, az az előnye is meg van, hogy könnyen tudjuk egymást támogatni és játszva összehozunk több ezres védelmeket.



Általános követelmények:

- főfalu és sereges falu 20-as, egyéb falu min. 15ös főépület

- min. 1db, de inkább 2db 20 -as maktár

- nyersanyag kitermelők és feldolgozók max. szinten

- gyülekező tér (seregesben 20as)

- piac 20-as

- ker. központ min. 10-es szint (seregesben, főfaluban nem kell)

- 20-as fal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése