2010. január 16., szombat

Nyersanyagok, oázisok 1.1

Oázisok:

Az oázis olyan terület a Traviánban, mely elfoglalása után 25 vagy 50%-kal megnöveli a hozzá tartozó falu egy vagy kettő nyersanyagfajtájának órai termelését. Természeti erők védik, melyek időközönként fokozatosan újratermelődnek, ha az oázist nem foglalták el.

Az oázis ahhoz a faluhoz tartozik, melynek hőse elsőként ér be a területre a természeti erők legyőzése után (vagy a hős részt vesz a támadásban, és a természet védői mind elesnek).

Ha egy játékos már egy elfoglalt oázist támad, akkor nyersanyagot rabolhat a hozzá tartozó falu raktárából és magtárából. Oázisba küldhető védelem, ilyenkor a védők a kapcsolt falu búzatermelését fogyasztják.

Már elfoglalt oázis elvehető a tulajdonosától egy másik játékos hőse által.

A termelési bónuszok nem a kamatos kamat szabályai szerint, hanem az alapértékből számítva összeadódnak, azaz, ha például 100 az óránkénti termelés fából, és egy fafeldolgozó és egy oázis is ad rá 25%-ot, ezeket külön-külön számítva a végeredmény 150 óránkénti termelés lesz, nem 156,25.

50%-os búzaoázis

A közepén lévő 2 búzamezőről ismerhető fel.

Ez az oázis 50%-kal növeli a búzatermelést.

25%-os búzaoázis

A közepén lévő búzamezőről és a mellette lévő tóról, erdőről, agyagmezőről vagy hegyről ismerhető fel.

Ez az oázis 25%-kal növeli meg a búzatermelést.

25%-os faoázis

A közepén lévő erdőről ismerhető fel.

Ez az oázis 25%-kal növeli meg a fatermelést.

25%-os agyagoázis

A közepén lévő agyagmezőről ismerhető fel.

Ez az oázis 25%-kal növeli meg az agyagtermelést.

25%-os vasoázis

A közepén lévő hegyről ismerhető fel.

Ez az oázis 25%-kal növeli meg a vasérctermelést.

Dupla oázis

Léteznek olyan oázisok is, amelyek egyszerre 25%-kal növelik a búza és 25%-kal a fa, agyag vagy vastermelést. Ezek a búzamezőről és az erdőről, agyagmezőről illetve hegyről ismerhetőek fel.

Léteznek olyan szerverek is, melyeken nem lehet hőst képezni, ezeken a szervereken az oázisokat nem lehet elfoglalni, csak hangulati elemként vannak a térképen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése