2010. január 24., vasárnap

FALU FEJLESZTÉS TIPP 1.2

Támadó falvak:

Egy támadó játékosnak célszerű egy ill. maximum kettő támadó falút létrehozni. Ha minden faludban gyártasz támadókat akkor lesz egy csomó kis számú egységed, ami a játék derekától már mit sem ér! A fentiekben leírtunk több féle sratégiát is. Mindegyiknek van előnye és hátránya.

Aki nem olyan aktív és mondjuk nem akar csodaütő sereget az gyárthat a főfalujában sereget. Ez kényelmes megoldás, hiszen nincs gond a búzával, mert magasra lehet húzni, viszont nem lehet mégsem olyan magasra húzni, mintha a kaszárnya, istálló és műhely helyén is raktár magtár állna. A főfaluban nem lehet nagy kaszárnya, nagy istálló sem, ami megnehezíti az esetleges veszteségek pótlását.

A legideálisabb főfalu, seregesfalu kombináció szigorúan hiperktívaknak a 2 15 búzás falu. A seregesben lehet akár nagy kaszárnya és nagy istálló is, viszont ahhoz, hogy ez jól működjön rengeteg nyerssanyagra van szükség, vagy top farmolónak kell lenni vagy legalább 10 tápfaluval kell tudni támogatni a búzás sereges falut.

Ezen két szélsőséges eset közötti átmenet a 9 búzás falvak vagy a 15 búzás 9 búzás párosítás. Aki igazán nagy sereget akar csinálni, az nem főfaluban képzi a nagy sereget! Ennek meg van viszont az a veszélye, hogy ha ezt a falut lenyomják vagy elfoglalják, oda a sereg.


Összefoglalva a támadó falvakat:


- 3-4 20-as magtár

- 20-as gyülekező és gyakorló tér

- 20-as szintű istálló, kaszárnya, műhely

- nagy kaszárnya, nagy istálló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése