2010. január 16., szombat

FALU MINTA TIPP 1.2

Üdv, egy újabb tipp a kezdetekhez és a főfalu kiválasztásához., Római falura kiélezve. Falu minta 1.2 (egy játékos véleménye, egy nagyon jó barátom véleménye!):


Főfalu kérdése elég összetett, leginkább szerintem az aktivitás határozza meg.

Ha csak napi 1 belépést jelent, akkor egy sima alap 4-4-4-6 a megfelelő, mert úgyse lenne időd maxolni a búzásokat egy 15/9esben. Ha naponta többször vagy aktív akkor egy 3-3-3-9 a megfelelő, mert lesz elég nyersid, plusz szép kis sereget lehet összehozni. Ha hiperaktív vagy, azaz naponta sokszor vagy aktív, akkor mindenképpen egy 15-ös, mert elég szép sereget tudsz összehozni, plusz van elég idő tömőfaluk sokaságát felhúzni.


Az oázisok kérdése már bonyolultabb. Mindenképpen a búzásokat kell keresni, de sok függ az elhelyezkedéstől, a legjobb a +150%, ilyen nagyon kevés van, és erről jó eséllyel a top a játékosok elhajtanak előbb-utóbb ha nem jó környéken vagy. +125%,
még az is nagyon izmos, de ebből is kevés van, itt is jó eséllyel rá fognak úszni mások is. +100% ilyen már egész sok van, én pl ilyet választok magamnak, ez már védhető. +75/50/25/0%, ezekből elég sok van, viszont így a sereg mérete is kisebb lehet.

Római néppel, minden faluban maxolom a követséget, tanácsházát és minden épületet ami sok kultúrpontot ad, mert későbbi szakaszban a búza mellett a kultúrpont lesz a szük keresztmetszet.

Én 3-4 olyan falut készítek amiben minden épület ki van maxolva, hogy ne legyen semmiképpen olyan helyzet a későbbiekben, hogy valamilyen kényszer folytán építeni kellene, mert vmit nem tudok megcsinálni. Támadó sereget csak a főfaluban gyártok, ami nálam 15búzás +100-as.
A környéken levő sok búzás falukat, csak alig építem ki, azaz búzamezők kimaxolva, rengeteg magtárral, a támadó sereg egy része itt állomásozik. A többi falu tömő falu, plusz itt vannak a védők. Főfaluban készülnek a szenátorok is, főfaluból telepes nem kerül ki.

Először 2-3 tömő falut készítek, addig nem is építek búzásra, utána viszont egyből a főfalut húzom fel, addigra már tömőfalukban ki van maxolva a termelés, és minden nap mennek az ünnepségek. A nem teljesen kiépített falvakból a nyersit rabolni szoktam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése